نکاتی که در مورد سیب زمینی باید بدانیم، سیب زمینی عاری از چربی است اما این ماده کربوهیدرات زیاد و پروتئین اندک دارد. بر اساس مطالعات انجام شده در هاروارد، کربوهیدرات موجود در سیب زمینی از نوعی است که بدن به سرعت میتواند آن را هضم کند و بار گلیسمی بسیار بالایی دارد. به همین خاطر مصرف آن میتواند قند خون و انسولین را تحت تاثیر قرار دهد. همین امر باعث پرخوری در افراد میشود.
عوارض احتمالی مصرف سیب زمینی
افزایش سریع قند خون همچنین به تولید انسولین بیشتر میانجامد. از سوی دیگر، سیب زمینی منبع بسیار خوبی از فیبر است. محتوای فیبر آن به افراد کمک میکند مدت زمان بیشتری سیر بمانند. متخصصان توصیه میکنند به هنگام برنامه ریزی برای رژیم غذایی، افراد محتوای کربوهیدراتی سیب زمینی را مدنظر داشته باشند. سیب زمینی حتی اگر به شیوه سالم پخت شود میتواند مشکلاتی را برای افراد دیابتی و چاق به همراه داشته باشد.
این ماده سرشار از کربوهیدرات ساده است که میتواند به افزایش وزن منجر شود. دانشگاه هاروارد رژیم غذایی و سبک زندگی ۱۲۰۰۰۰ مرد و زن ۲۰ سال را مورد پیگیری قرار داد و دریافت افرادی که سیب زمینی سرخ کرده، پخته یا له شده زیادی مصرف میکنند اضافه وزن بیشتری خواهند داشت.
سالم ترین روشها برای پخت سیب زمینی
همانطور که میدانید پختن سیب زمینی به همراه خامه ترش یا کره روش مناسبی نیست. خوب حالا سوال اینجاست که چگونه میتوان سیب زمینی را مصرف کرد؟ بهترین روش برای پخت آن چیست؟ بهترین روش برای خوردن سیب زمینی به شکل فراوری نشده و کامل است.
پختن سیب زمینی بهترین روش آماده سازی آن است. زمانی که آن را میپزید یا در مایکروویو قرار میدهید مواد مغذی کمتری را از دست میدهد.
روش سالم دیگری که برای مصرف سیب زمینی وجود دارد بخارپز کردن آن است. اگر شما سبزیجات را در آب بجوشانید بیش از ۸۰ درصد ویتامین C موجود در آن از بین خواهد رفت. زمانی که میخواهید سیب زمینی را بپزید پوست آن را خوب بشویید و بعد از پخت آن را به همراه پوستش میل نمایید.
آیا چشم سیب زمینی سمی است؟
بر آمدگیهای روی سیب زمینی با جوانههایی پوشیده شده که به آن چشم سیب زمینی میگویند. اگر چشم سیب زمینی جوانه نزده باشد میتوان آن را مصرف کرد. اما اگر جوانه زده باشد،بهتر است قبل از مصرف آن را جدا کنید. ساقه، شاخه، برگ و میوه سیب زمینی سمی است و حاوی آلکالوئیدهایی مانند آرسنیک، چاکونین و سولانین میباشد.
سولانین حتی در مقادیر اندک نیز بسیار سمی است. سم همچنین در بخشهای سبز رنگ سیب زمینی یافت میشود. زمانی که گیاهان بیش از حد در معرض نور خورشید قرار گیرند سبز رنگ میشوند. بر اساس مطالعات انجام شده، هرگز نباید بخش های سبز رنگ سیب زمینی مصرف گردد.
برگرفته از سایت مجله سلامت