سبزیجات از خانواده کلم، روغن زیتون و ماهی های چربی دار، غذاهایی که کمک میکنند زندگی سالم تری داشته باشیم، میوه ها و سبزیجات در برگیرنده ترکیباتی هستند که خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته، برخی از سرطان ها، بیماری های تنفسی مزمن، دیابت و چاقی را کاهش می دهند. به همین خاطر است که متخصصان سلامت مدام تلاش می کنند افراد را تشویق کنند بیشتر از قبل به خوردن میوه و سبزیجات سالم روی بیاورند. با ما همراه باشید تا شما را با تعدادی از این مواد غذایی پرفایده و مغذی آشنا کنیم.
سبزیجات از خانواده کلم:
سبزیجاتی که از خانواده کلم هستند (مثل کلم بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل و تربچه) می توانند از فرآیند سم زدایی طبیعی بدن پشتیبانی کنند. ما در سلول های خود آنزیم ها یا سیستم های شیمیایی سم زدا داریم و فعالیت این آنزیم ها با وجود مواد خاصی که در خانواده کلم ها یافت می شود افزایش می یابد.
این نوع سبزیجات برای خانم ها بسیار مفیدند چون به آن ها کمک می کنند سطح استروژن خوبی داشته باشند و در برابر سرطان های مرتبط با هورمون ها همچون سرطان سینه، تخمدان و رحم در امان بمانند. بهتر است در طول هفته ۵ وعده از سبزیجات خانواده کلم ها استفاده کنید.
روغن زیتون فوق بکر:
روغن زیتون فوق بکر یکی از موادی است که در دنیای آشپزی به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. تحقیقات انجام شده نشان می دهد این روغن می تواند التهاب را کاهش دهد، فشار خون را کمتر نماید و حساسیت به انسولین را بهبود ببخشد.
روغن زیتون فوق بکر منبع عالی از مواد مقوی است و تحقیقات انجام شده بر روی آن نشان دهنده مزایایی است که برای سیستم قلبی عروقی دارد.
این روزها افراد زیادی هستند که به خاطر بیماری های قلبی جان شان را از دست می دهند. به همین خاطر مصرف چنین روغن هایی می تواند بسیار مفید باشد. سالادی که دوست دارید را در خانه تهیه کنید و بر روی آن روغن زیتون فوق بکر بریزید.
ماهی های چربی دار:
از ماهی های چربی دار همچون سالمون وحشی، ساردین، ماهی خال مخالی در رژیم غذایی هفتگی تان استفاده کنید. مطالعات زیادی هست که از مصرف ماهی های چربی دار برای پشتیبانی از سلامت مغز پشتیبانی می کند. این نوع ماهی ها در برگیرنده اسید چرب امگا ۳ و DHA هستند که مغز را تغذیه می کنند و مانع از بروز افسردگی یا زوال حافظه می شوند.
برگرفته از سایت مجله سلامت