تاثیر روغن ماهی بر کاهش وزن، مراقبت از چشم، درمان آلزایمر، درمان آکنه و مراقبت از پوست، اکثر مزایای روغن ماهی را می توان به وجود اسیدهای چرب ضروری امگا ۳ مانند اسید داکوساگزنئوئیک (DHA) و ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) نسبت داد. سایر اسید های چرب ضروری در روغن ماهی عبارتند از اسید آلفا لینولنیک یا ALA و اسید گاما لینولنیک یا GLA. با اینکه روغن ماهی دارای مقدار زیادی از مواد مفید است، در مورد برنامه های کاربردی احتمالی آن شایعات و بحث های زیادی وجود دارد و همه آن ها دقیق نیستند. به همین خاطر هنگام خواندن مطالعات انجام شده در مورد این روغن مفید، احتیاط کنید. در این مقاله به بررسی برخی از خواص این روغن پرداخته شده است. 

کاهش وزن:

تحقیقات انجام شده توسط پروفسور پیتر هاو در دانشگاه استرالیای جنوبی نشان داده است که روغن ماهی باعث افزایش کارآیی ورزش در تلاش برای کاهش وزن می شود. داوطلبانی که روغن ماهی را در رژیم غذایی خود گنجانده بودند، وزن بیشتری را نسبت به کسانی که به طور منظم از این روغن استفاده نکرده بودند، کاهش دادند. روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است که به کاهش وزن کمک می کند، بنابراین ترکیبی از تمرین فیزیکی و مصرف این روغن به کاهش سریع چربی بدن کمک می کند.

مراقبت از چشم:

به خوبی شناخته شده است که روغن ماهی توانایی بهبود بینایی را دارد. همچنین این ماده در جلوگیری از دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن مفید است. مؤسسه ملی چشم در آمریکا قصد دارد یک مطالعه در سراسر کشور برای ارزیابی اثر روغن ماهی در درمان دژنراسیون ماکولا انجام دهد. این مطالعه شواهد علمی قوی تری در مورد مزایای روغن ماهی برای مراقبت از چشم ارائه خواهد داد.

درمان بیماری آلزایمر:

تحقیقات انجام شده در دانشگاه ایالتی لوئیزیانا نشان داده است که اسیدهای چرب در درمان بیماری آلزایمر موثر هستند. از آنجا که روغن ماهی یکی از بهترین منابع اسیدهای چرب ضروری، از جمله EPA و DHA است، استفاده از آن در درمان بیماری آلزایمر مفید خواهد بود.

تحقیقات انجام شده در دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس (UCLA) تاثیر روغن ماهی به عنوان یک درمان احتمالی برای بیماری آلزایمر را تایید کرده است. انجمن آلزایمر ماهی هایی که حاوی مقادیر بالاتری از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند را به این بیماران توصیه می کنند زیرا این ها عنوان خط دفاعی در برابر بیماری آلزایمر و زوال عقل عمل کنند.

درمان آکنه:

روغن ماهی یک درمان مؤثر برای آکنه است. EPA موجود در روغن ماهی می تواند مانع از تشکیل آندروژن شود که می تواند بر تشکیل چربی در فولیکول های مو تاثیر بگذارد و منجر به آکنه گردد.

مراقبت از پوست:

روغن ماهی برای بهبود وضعیت پوست های خشک بسیار عالی است. این گزینه در درمان مشکلات پوستی مختلف مانند اگزما، پسوریازیس، خارش، قرمزی پوست، ضایعات پوستی و بثورات مفید است. در مورد بیماری پسوریازیس، EPA موجود در روغن ماهی، رشد و تولید پروتئین های التهابی را با تولید اسید آراکیدونیک محدود می کند. بنابراین، روغن ماهی نیز می تواند به صورت موضعی برای تسکین پسوریازیس مورد استفاده قرار گیرد.

مصرف منظم کپسول های روغن ماهی به حفظ رطوبت پوست کمک می کند. بعضی از افراد نیز ادعا می کنند که این روغن در جلوگیری از آفتاب سوختگی مفید است، اما تحقیقات انجام شده این موضوع را تایید نمی کند.

آیا مصرف بیش از اندازه روغن ماهی، عوارضی هم دارد؟ این سوالی است که در مقاله عوارض جانبی مصرف بیش از اندازه روغن ماهی به آن پرداخته ایم.

برگرفته از سایت مجله سلامت