تأثیر ویتامین سی بر سرماخوردگی و رژیم غذایی سالم، در سال ۱۹۷۰،لینوس پائولینگ پیشنهاد کرد که ویتامین C می تواند در درمان و یا جلوگیری از سرماخوردگی موفق باشد. نتایج حاصل از مطالعات کنترل شده پس از آن متناقض است و همین امر موجب ایجاد سردرگمی و اختلاف شده است. مرور انجام شده در سال ۲۰۰۷ آزمایش کنترل شده با دارونماها را مورد بررسی قرار داد. این بررسی در برگیرنده استفاده از حداقل ۲۰۰ میلی گرم در روز ویتامین C بود.
ویتامین سی برای سرماخوردگی:
استفاده پیشگیرانه از ویتامین C نتوانست به طور قابل توجهی خطر توسعه سرماخوردگی در عموم افراد را کاهش دهد. با اینحال، در آزمایشی که در برگیرنده دوندههای ماراتن ،سربازان و اسکی بازان بود، استفاده پیشگیرانه از ویتامین C در دوز حدود ۲۵۰ میلی گرم در روز تا ۱ گرم در روز ، توانست تا ۵۰ درصد ابتلا به سرماخوردگی را کاهش دهد.
در جمعیت عمومی، استفاده پیشگیرانه از ویتامین C به طور متوسط طول دوره سرماخوردگی را تا ۸ درصد در بزرگسالان و ۱۴ درصد در کودکان کاهش داده است. اگر ویتامین C بعد از بروز نشانهها مصرف شود، تاثیری بر روی طول سرماخوردگی و شدت نشانههای آن نخواهد داشت.
به طور کلی، شواهدی که تا به امروز موجود است نشان میدهد که مصرف منظم ویتامین C در دوزهای حداقل ۲۰۰ میلی گرم در روز ابتلا به سرماخوردگی را کاهش نمیدهد اما چنین مصرفی میتواند به افرادی که در معرض تمرینات ورزشی شدید یا محیط سرد قرار دارند کمک کند.
مصرف مکملهای ویتامین C ممکن است طول دوره سرماخوردگی را کاهش دهد و از شدت آن بکاهد. این موضوع به خاطر خاصیت آنتی هیستامینی دوز بالای ویتامین C است. با اینحال مصرف ویتامین C بعد از بروز نشانههای سرماخوردگی نمیتواند مفید باشد.
ویتامین C و رژیم غذایی سالم:
بیشتر متخصصان بر این باورند که نیازهای تغذیه ای افراد باید در درجه اول از غذا تامین شود. غذاهای سرشار از مواد مغذی میتواند در برگیرنده ویتامینها و مواد معدنی باشد و فیبر مورد نیاز بدن را تامین کند. در برخی از موارد ، مکمل های غذایی و غذاهای غنی شده ممکن است در فراهم آوردن یک یا چند ماده مغذی مفید باشد.
دستورالعملهای رژیمی برای آمریکاییها یک الگوی غذا خوردن سالم را به عنوان یکی که از موارد زیر توصیف می کند:
- در برگیرنده انواع مختلفی از سبزیجات، میوهها، غلات سبوس دار، شیر کم چرب با بدون چربی و روغنهای سالم باشد.
- میوههایی همچون مرکبات، آب میوههای مختلف و سبزیجات منبع خوبی از ویتامین C هستند.
- این رژیم باید در برگیرنده غذاهای پروتئینی همچون غذاهای دریایی، گوشت بدون چربی، بوقلمون، مرغ، عدس، تخم مرغ، آجیلها، دانهها و محصولات حاصل از سویا باشد.
- چربیهای اشباع شده ، شکر و سدیم باید محدود گردد.
- مصرف کالری باید به مقدار مورد نیاز روزانه محدود شود.
برگرفته از سایت مجله سلامت